Arbeta som socionomkonsult via ett bemanningsföretag

Genom att arbeta som socionomkonsult kan du hjälpa till att bemanna upp de många arbetsplatser runt om i landet som i dagsläget skriker efter socionomer. Det råder en stor brist på denna kompetens inom en rad olika områden inom socialt arbete. Därför kan du bidra genom att ta anställning hos ett bemanningsföretag och låta dig hyras ut till uppdragsgivare inom denna bransch.

Det finns många fördelar för dig som konsult att göra detta val i karriären. Läs vidare så berättar vi mer om fördelarna med att bli konsult!

4 viktiga fördelar med att arbeta som socionomkonsult

Fördelarna med att jobba på detta sätt är många och innefattar bland andra dessa:

  • En hög grad av flexibilitet. En av de främsta anledningarna till att arbeta som socionomkonsult är möjligheten till flexibilitet. När du jobbar på detta vis har du möjlighet att välja vilka uppdrag du vill ta dig an samt var i landet du vill jobba. Därmed kan du få en bra balans mellan ditt jobb och din fritid.
  • Möjligheten att ackumulera olika erfarenheter och kunskaper. En annan fördel är att du kan få uppleva att arbeta i flera olika miljöer samt inom olika delar av det breda området socialt arbete. På så vis kan du ackumulera många olika erfarenheter och kunskaper som du bär med dig in i ditt fortsatta arbetsliv.
  • Goda möjligheter till utveckling. Ytterligare en fördel är att detta upplägg till karriär ger dig stor möjlighet till utveckling. För när du tar dig an olika uppdrag och jobbar i flera olika arbetsmiljöer kommer du samla på dig erfarenheter och kunskaper som utvecklar dig. På så vis blir du en mer attraktiv kandidat för uppdragsgivare och arbetsgivare.
  • Högre ekonomisk ersättning. Det kan också vara lukrativt rent ekonomiskt att arbeta som socionomkonsult. Dessa konsulter brukar vanligtvis tjäna lite mer än vad de socionomer som är tillsvidareanställda av arbetsgivaren gör. Det råder trots allt en stor brist på socionomer och därmed har du goda möjligheter att förhandla upp din ersättning. Dessutom behöver du inte ens göra detta själv – ditt bemanningsföretag gör ofta detta å dina vägnar.