Vid konferensvistelser är jobb en viktig ingrediens och även när det kommer till aktiviteter och roliga övningar, finns koppling till företaget. Genom att ha roligt tillsammans kan man nå långt bättre resultat och samtidigt också finna vänskaper som man inte tidigare umgåtts med utanför arbetsrummen. Bland Sveriges konferensanläggningar vinns åtskilliga aktiviteter att välja bland, och de mer riktade anläggningarna har aktivitetsmöjligheter inom sitt område som träning, hälsa, mat eller dryck. För den som planerar en kick-off eller konferens är det ofta en utmaning att hitta rätt fokus. Denna text är då en hjälp som kan innebära fascinerande och roliga alternativ.

Aktiviteterna kan utföras som en tävling där äran kan vara priset men även riktiga priser är en uppskattad del under aktiviteterna. Detta brukar även stärka kämpaglöden hos deltagarna. Tips på priser kan vara en flaska skumpa, ett presentkort på exempelvis massage, middag, biobiljetter eller liknande. Tanken är inte att det ska vara dyrt utan att det ska vara ett pris som alla kan tycka är värt att kämpa för. Aktiviteter är en uppskattad del av en kick-off med eller utan vinst.

Aktivitetsexempel vid kick-off

Om tanken är att erbjuda något mer lite mer action under er kick-off är lagsporter något som kan rekommenderas.

  • Bowling – Det finns många varianter av Bowling som kan utföras som exempelvis vanlig bowling, disco bowling och hårdrocks bowling. Är bowlingtillfället planerat vid slutet av dagen så kan ett ställe som har serveringstillstånd vara att rekommendera. Medan ni spelar kan alla få njuta av valfri drink, öl eller ett glas vin. Detta bidrar till en mer avslappnad stämning efter en lång dag tillsammans.

  • Biljard – Biljard kan också vara en uppskattad aktivitet vid kick-off. Biljard kan spelas på många olika sätt och ett bra tips är om biljard blir en del av er kväll att ni utför detta som en turnering. Liksom med Bowlingen finns det många som erbjuder biljard och även här kan ett ställe med serveringstillstånd vara att föredra.

  • Paint ball – det finns ett begränsat antal ställen som erbjuder paintball. Dessutom kan ni här själva välja hur länge ni vill att turneringen ska pågå. Paintball är kanske en lite mer originell aktivitet i jämförelse med Bowling och Biljard och brukar därför vara lite mer uppskattad av deltagarna.

  • Matlagning – Någonting så alldagligt som matlagning har fått allt större fokus i takt med kocktävlingar och intresse för kök världen över. Under en kick-off är matlagningsorienterade aktiviteter mycket omtyckta och bidrar till samtal! Två av de anläggningar som erbjuder utmärkta sådana aktiviteter är Högberga Gård och Villa Aske

Utomhusaktiviteter

Vilka utomhusaktiviteter som kan utföras beror självfallet på årstid och väder. Under sommarhalvåret är hinderbana en rolig och annorlunda aktivitet där alla kan delta. Det finns många leverantörer runt om i Sverige som kan erbjuda detta och ofta i nära anslutning till städerna. Andra aktiviteter är fotboll, brännboll eller basketturneringar. Många sporter är enkla och billiga att utföra och bidrar till laganda under er kick-off.

Under vintertid är utbudet lite mer begränsat och är mer beroende på vart i Sverige er kick-off hålls. Här kan allt från hundsläde till skridskoåkning rekommenderas. Är ni på en skidort ska ni självklart utnyttja detta och ta er ut i backarna och sedan njuta av afterski.

Under både vinter och sommarhalvåret kan en tipsrunda med frågor om företaget och era medarbetare vara en rolig aktivitet. Denna kan utövas en och en eller som lag.

Vilken aktivitet ni som företag väljer att utföra se till att ni planerat denna innan. Tänk på lagindelningar och på vilka som deltar – vad som skulle uppskattas av just era medarbetare. Aktiviteterna ska vara den roligaste delen av er kick-off och inte kännas jobbiga för era medarbetare.

Specifik inriktning

För tips om konferensaktiviteter är det också bra att titta på vad de olika konferenshotellen erbjuder. Fagerudd Konferens har en lista över valbara företagsaktiviteter och de som vill ha mycket specifika aktiviteter kan besöka webbplatser med fokus på dessa. Bland de många alternativ som finns tillgängliga för konferens och kick-off är golf och SPA vanliga områden.

I jakt på golforienterade företagsaktiviteter erbjuder vissa anläggningar färdiga paket. Thoresta Herrgård är ett exempel och Hooks Herrgård ytterligare ett. Genom att mötas under en golfrunda kan man enkelt och ledigt umgås under avslappnade och behagliga former. Inte sällan kommer idéer och tankar under dessa aktivitetstyper.

Förhoppningsvis är nu inspirationen på topp och möjligheterna till en rolig och bra kick-off bättre!