För att ett företagsevent ska lyckas så måste det planeras väl. Det behöver dock inte vara alltför komplicerat att skapa en lyckad konferens men visst finns det de som inser att det lönar sig att få professionell hjälp. Varje företag är unikt och man kan aldrig riktigt förutspå vad som kommer att göra konferensen till ett minne för livet men det finns några saker som man kan tänka på för att lägga grunden till ett riktigt fint event.

Sätt ett tema

Ett tema är verkligen ingen dum idé. Ofta så glömmer man bort detta för att man är så upptagen med att gå igenom programmet och det som ska diskuteras. Om man till exempel bestämmer sig för att köra Thailändskt tema så kan man låta maten komma från det Thailändska köket och även dekorerar möteslokaler i detta motiv. Utse en grupp som är ansvarig för att bestämma tema och komma fram till roliga effekter som kan förhöja stämningen.

Variera aktiviteterna

Det är sällan lyckat att sitta still och lyssna en hel dag. För att det som föreläsare och chefer talar om ska fastna och göra intryck så måste man variera aktiviteterna. Grupparbeten är bra men bara om det handlar om sådant som alla kan relatera till och då detta utförs på ett professionellt sätt. Underhållning är alltid bra och det särskilt när man får tid över mot kvällen.

God mat och dryck

En annan sak som gör det möjligt att lyssna och delta i diskussioner är att man får god mat och dryck. Det måste fikas och lunchas under dagen och till kvällen så ska det bjudas på god mat och dryck. Det här är verkligen ett måste för att konferensen ska lyckas! Runt om i landet finns åtskilliga konferensanläggningar med utsökt kost! För den som verkligen är intresserad av mat, kan just köket väga tungt i valet av anläggning för konferensen! Webbplatser som konferens-bokning.com presenterar information om flera konferenshotell med fokus på smaker! Att jobba med konferens innebär ett ansvar också när det kommer till meny. Kosten får inte vara för tung då en allt för kraftig lunch hämmar energin för resten av dagen och minskar aktiviteten istället för att ge fokus. Detta kan vara bra att minnas vid bokning av mat för möten eller konferens.

Tävling

Vill man engagera sina deltagare lite extra så kan man utlysa en tävling där vinnaren får något riktigt fint. Om man till exempel körde på Thailand-tema så kan man ju ge en resa till Thailand som första pris. Vilken typ av priser som man ska ha beror förstås på vad man har råd med och en hörlig fruktkorg är också uppskattad av den som vinner den.

Utvärdering

När konferensen är över så ska man utvärdera och det här kan man göra redan då det sista mötet är över genom att skicka frågeformulär med de som var med. Ett tips är att ordna med enkäten online och skicka en länk till alla deltagare. Det här är mycket lättare att hålla ordning på och man får fler svar då folk slipper strula med blanketter som ska lämnas in. Vid senare tillfälle bör man följa upp och utvärdera hur konferensen har påverkat de som var med. Det här gör man också lättast via email och direkt online.