Varför en företagsmäklare?

Fördelarna med att anlita en professionell företagsmäklare är många men några av de mest betydande frågor en företagsmäklare hjälper dig med är:

1, För det första hjälper mäklaren till med att göra en noggrann utvärdering av företagets aktuella värde. Detta är något som både köpare och säljare har nytta av och det gör det enklare för dem att komma överens om ett rimligt säljpris. Med hjälp av en företagsvärdering är det dessutom lättare för säljaren att motivera priset för köparen.

2, För det andra har mäklaren en enorm marknadskännedom och mycket goda kontakter inom branschen. Detta bidrar till att du som säljare snabbare kan komma i kontakt med en, eller till och med flera potentiella köpare. Att kunna välja mellan flera intressenter är något som de flesta säljare föredrar.

3, En annan fördel är att företagsmäklaren sköter försäljningsprocessen väldigt diskret, vilket ger dig möjligheten att fortsätta driva ditt företag i lugn och ro fram till förhandlingarna. En försäljning kan ta upp till ett år och det kan därför vara skönt att hålla den hemlig fram till den dag då själva försäljningen av företaget faktiskt blir aktuell.

4, Ytterligare en fördel med att anlita en företagsmäklare är att du får hjälp med bedömningen av den potentiella köparen. Mäklaren har lång erfarenhet och vet vad som krävs av en företagsägare inom din bransch och kan därför komma med goda råd då du ska välja mellan de olika intressenterna som presenterats för dig.

Estetik

Även om siffror och underlag utgör stommen i allt som rör affärer, är intrycket också någonting som är viktigt. Design och estetisk fernissa är inte helt oviktigt när det gäller dataorienterade verksamheter. Vidare är det viktigt att ha en kontakt till marknaden. Den som kan bistå med information om allt ifrån datatips till nöjen, har en stor bas att marknadsföra ifrån.

Maten en minst sagt viktig del av konferensen

En viktig del för en lyckad konferens är maten och vad som erbjuds i pauserna. Därför att det viktigt att se över er ekonomi gällande mat så som frukost, lunch, middag och kvällsfika om ni tänker stanna över natten. Se även om fika ingår i pauserna och om inte om detta kan ordnas mot tillägg.

Buffé, tallrik & känsla

Att kolla med era deltagare om det finns behov av special kost är viktigt så att alla som deltar an ta del av maten som fås under konferensen. När vi nämner specialkost kan det handla om allergier, intoleranser, dieter, vegetarianer eller kosher mat. Därför är det bra att ställa frågan om det är någon som är behov av specialkost och exemplifiera vad som menas med detta.

Ska maten serveras vid bordet eller ska det vara en buffé där deltagarna själva kan gå och plocka sin mat. Detta kan både vara en budgetfråga som en smakfråga. Har ni starka allergier hos er deltagare se till att de får sin kost separat för att minimera risken för kontaminering (att deras allergikost kommer i kontakt med det allergena ämne som de reagerar mot).

Är känslan och upplevelsen viktiga aspekter under middagen? Eller handlar det mer om att alla deltagare ska få mat i magen. Ska känslan vara lyxig – ska lokalen var deltagarna ska äta förberedas och vem ska göra detta. Använder ni er av en Eventbyrå för era förberedelser som har vanan inne gällande alla typer av sammankomster. Eller är detta något som anläggningen erbjuder eller kanske lägger ni vikt vid annat än att pynta själva lokalen? Hur som en aspekt att inte glömma om den ska bidra till helhetsintrycket gällande konferensen.

Kompletta konferenspaket gör det enkelt

Många konferensanläggningar erbjuder bra priser för sin kompletta konferenspaket som innehåller båda fika, lunch och upp emot fyra-rätters middag. Har man sin konferens på Lidingö nära Stockholm då finns det gott om bra anläggningar med utsökt mat. Det hittar en hel del tips och mer information om dessa genom att besöka  mötesbranschen.se/konferens-lidingo/ och läsa om respektiva anläggning.

 

Planera en lyckad konferens

När en konferens ska planeras upp finns det många mycket viktiga aspekter att tänka på. Vad vi vill göra är att förenkla processen för dig som sitter med planering och bokning av konferens. Efter att själva planerat otaliga konferenser så har våra samlade erfarenheter format denna sida. Att få ett verktyg som stöd i planering och bokning kan vara det som krävs för att inte missa viktiga delar vad gäller plats för konferens, utrustningen på plats, restaurang eller catering, handikappanpassad lokal samt aktiviteter som ska utföras under konferensdagarna.

Behållning för deltagarna

Ofta är det ett späckat schema som ska hinnas med samtidigt som viljan att upplevelsen för deltagarna är över förväntan. Känslan hos deltagarna ska vara att allt är planerat in i minsta detalj. När denne sedan lämnar konferensen ska hon eller han känna att dagen eller dagarna har gett något. Det är viktigt att varje deltagare får behållning från en konferens och att de känner att tiden som spenderades var väl värd.

Konferenstips

Vi har ett par konferenstips som vi hoppas ska hjälpa er att få den bästa tänkbara upplevelsen som möjligt utifrån just era förutsättningar.

Har ni dedikerad personal på anläggningen eller måste ni ordna med mat och liknande själva? En viktig aspekt att se över så att detta finns med i planerna.
Ska ni ha avbrott under dagen och utföra någon aktivitet? Kolla med anläggningen vilka aktiviteter som erbjuds på plats eller vilka möjligheter det finns i närområdet. Finns ingen så är ett alternativ att anlita ett företag som specialiserar sig just på aktiviteter för konferens i Stockholm.

Många anläggningar erbjuder även er att innan ni ska bo på anläggningen att prova på innan ni bokar. Detta är bra att göra om du känner dig osäker på läget eller lokalen. Ingen konferens är den andra lik därför är det viktigt att den planeras upp bra så att era deltagare sedan får den känslan. Då kommer ni sätta ett lyckat koncept för er konferens i Stockholm. När ni väl beslutat ett för att köra på ett av era alternativ – begär offert! När denna är godkänd av båda parter verkar det som ett avtal er emellan.

Vill du hitta fler bra tips för hur du planerar lyckade konferenser kan du besöka konferensnyheter.net som skriver om både tips och nyheter inom konferensvärlden, en riktigt vass sida för att hålla sig uppdaterad.

SPA på konferenshotell för möten och weekend

Traditionellt sett har man ofta åkt ifrån stan när man skall på konferens och valt att lägga sina konferenser på landet. Detta är fortfarande väldigt uppskattat, men det har också blivit en trend att åka till någon av de konferensanläggningar som finns i större städer. För många arbetslag kan en konferens i Stockholm vara en rolig upplevelse av huvudstaden, medan andra hellre söker sig till skärgården och lugnet. När det kommer till att åka på konferens till Stockholm finns det mer att välja på än i någon annan stad, och vad man än söker för typ av konferens i Stockholm kommer man att kunna hitta någonting som passar.

Konferens i Stockholm

En av fördelarna med att förlägga sin konferens till en större ort är enkelheten att ta sig dit. I allmänhet är det flera personer som skall åka och det logistiska kan lätt bli invecklat. Väljer man att förlägga sin konferens i Stockholm kan man från Arlanda snabbt ta sig till ett flertal anläggningar för konferens. Såväl större lantliga gods och lyxiga gårdar som grandiosa hotell med inriktning konferens finns inom räckhåll. Oavsett om man önskar boka in sig åt Uppsala till, eller närmare Stockholm är valmöjligheterna stora och många, vilket ger möjlighet att med relativt kort varsel boka tid och plats för årets evenemang.

I Sverige finns bra förbindelser och man kan snabbt ta sig nästan vart som helst. Dock kan en avlägsen plats innebära behov av ytterligare en resdag och således en dag mindre för konferensen vilket sällan uppskattas av de inblandade. Detta, tillsammans med det faktum att utbudet exklusiva och uppskattade anläggningar där är störst, är en av många orsaker till varför så många bolag väljer att hålla sin konferens i Stockholm med omnejd.

Professionell hjälp

De som på något sätt varit involverade i att organisera en konferens i Stockholm eller på någon annan plats för den delen, känner till hur mycket det är som skall gå i lås för att allting skall flyta så bra som möjligt. Ibland finns inte tid till detta, och man kan lätt få spendera flera arbetsdagar bara på att hitta en bra anläggning med den standard man önskar. Som det nu ser ut kan man få ovärderlig hjälp från de företag som jobbar med konferensbokningar. Utöver all den tid man sparar.

SPA-trenden för möten och weekend

På många konferenshotell hittar du idag weekendpaket som en del av deras utbud, det är inte konstigt då konferenshotellen verkligen fungerar bra för många personer som vill njuta av tillvaron. SPA har tillkommit på konferensanläggningar och dessa blir självfallet tillgängliga även för privatgäster. Är du nyfiken på en SPA weekend i Stockholm?

Konferens på hotell

Om du går in på konferensstockholm.biz hittar du en hemsida som är bra för dig som är intresserad av hotellkedjan Blue Hotell. Hemsidan innehåller all den information som du behöver för att hitta ett fantastiskt hotell precis dit du ska. På hemsidan orienterar du dig lätt och får snabbt en överblick över det som är aktuellt just nu. Du kan även sortera din sökning efter just det som du är ute efter, vilket underlättar enormt. Du hittar all möjlig information om att hålla konferenser i Stockholm, men även information om catering och var du kan hyra en festlokal. Det finns också information om vilka konferensanläggningar som finns tillgängliga inte enbart i Stockholm utan även resten av landet, samt tips och råd för dig som vill hitta rätt konferensanläggning.

Vad är lämpligt för en konferens?

Med denna hemsida kan du helt enkelt inte misslyckas inför din konferens och hemsidan tar väldigt informativt upp olika typer av hotell som är lämpliga att hålla en konferens på samt varför du ska välja just de hotellen. Det finns mycket som man behöver tänka på inför en konferens och det är viktigt att konferensanläggningen som du väljer kan bistå dig med en del som till exempel utrustning inför konferensen. Det bör även finnas någon typ av aktivitet att göra under konferensen så att du och dina arbetskamrater kan komma närmare och på så sätt även effektivisera ert arbete när ni kommer hem igen.

Övernattning

Tänk på att ni kommer att uppnå ett effektivare arbete om ni har mer tid borta från vardagen. Detta poängterar hemsidan och skriver även om varför du ska tänka på att hålla en längre konferens som inkluderar övernattning på hotellet. Om ni inte behöver stressa hem direkt efter att dagen är slut kommer ni att känna ett större lugn och även uppnå ett effektivare arbete. Många tycker dessutom att det är trevligt att åka bort en sväng med jobbet. Även om mycket fokus hamnar på arbetet kommer de anställda närmare varandra och slipper vardagsstressen på er vanliga arbetsplats. Se till att när du bjuder in dina anställda till konferens att allt är gratis för dem och du är tydlig med tiden.

Grinda Konferens, konferenser i skärgården

Grinda.nu är den nyöppnade sajten där du enkelt hittar flera lösningar för konferenser i skärgården. Sajten samlar all den information du kan behöva när du vill söka efter alternativ online för ditt företags konferens. Du slipper söka och leta på flera olika sajter på nätet. Grinda Konferens erbjuder toppmoderna lokaler och aktiviteter. Sajten uppdateras ofta så återkom gärna flera gånger.

Skärgården

Att förlägga konferenser till anläggningar i skärgården är mycket populärt. Det finns många olika alternativ och genom grinda.nu blir det enklare att hitta just det alternativ som passar din verksamhet. Sverige är kanske mest känt för Stockholms och Göteborgs skärgård och där finns givetvis många olika valmöjligheter. Anläggningarna erbjuder ofta en anknytning till skärgården, till exempel genom att fokusera på fisk och skaldjur i restauranger eller erbjuder aktiviteter där man utnyttjar vattnet och omgivningen. Skärgården är en helt fantastisk miljö att vistas i, som så många redan har upptäckt.

Aktiviteter

När en arbetsgrupp åker på konferens finns det oftast tid för aktiviteter både under och efter arbetstidens slut. Bestäm vad just din arbetsgrupp skulle uppskatta, och sök sedan på alternativen på grinda.nu. De flesta anläggningar för konferenser i Sverige erbjuder olika typer av aktiviteter. Det kan röra sig om tävlingar, provsmakningar, bastu, naturvistelse eller något helt annat. Vanligt är till exempel att ett företag vill förlägga en kickoff i den härliga skärgårdsmiljön med någon passande aktivitet för att stärka sammanhållningen.

Befinner ni er i Göteborg eller Stockholm är det lätt att ta sig till och från skärgården med kommunal trafik eller med taxi, på ca 20 minuter. Detta gör det möjligt att finna bra alternativ även för kortare bokningar som till exempel en dagkonferens.

Att hitta det perfekta stället, den perfekta miljön, de perfekta lokalerna och den perfekta aktiviteten för just din arbetsgrupp, kan ge stor positiv effekt på arbetstagarna och är en investering för ert fortsatta arbete.

Håll konferensen i Stockholm

Det finns många anledningar till att man bör hålla en konferens, särskilt efter att semestertiderna har tagit slut och man märker att ens medarbetare eller anställda behöver någonting extra för att komma tillbaka till arbetet. Som arbetsgivare kan man ofta vinna mycket genom att satsa på att hålla konferens för att till exempel skapa sammanhållning, eller för att utveckla nya produktidéer. I Stockholm finns stora möjligheter för att hålla konferens. Fördelen är att det är lätt att ta sig runt i Stockholm och det finns många vackra lokaler som kan förse er med allt det som ni behöver för att hålla en lyckad konferens.

En bra konferens startar redan på förmiddagen för att ta tillvara på den energi som man oftast har tidigt på dagen. Därefter ser man till att det alltid finns snabb energi att tillgå i form av exempelvis frukt och godis så att man kan hålla humöret på topp fram till lunch. Du kan även boka din lunch direkt i konferenslokalen i Stockholm eller på en närliggande restaurang. Det är fördelaktigt om alla kan äta tillsammans även om vissa föredrar att kunna komma iväg under lunchtid för att på bästa sätt ta in alla uttryck.

En bra konferens i Stockholm tillåter dig att utvecklas tillsammans med dina kollegor samtidigt som lokalen förser dig med det som du behöver. Detta gäller allt i från whiteboard-tavla till anteckningsblock och TV-apparater samt spelare. Du ska även kunna låna en dator om du är i behov av en. De flesta konferenslokaler i Stockholm förser dig med den utrustning som du behöver samtidigt som de även erbjuder aktiviteter på kvällstid för att knyta ihop din konferens på ett slående sätt. En stor del av utvecklingen för ditt företag är nämligen att göra alla typer av konferenser och sammanstrålningar minnesvärda. Det får dina anställda att känna sig viktiga.

Bloggare påpekar vikten av konferenser

Nyligen har en bloggare uppmärksammats på sociala medier efter att han har postat ett inlägg på sin blogg där han påpekar vikten av konferenser för företag. Detta inlägg har diskuterats flitigt på sociala medier, och det har både fått kritik och positiva tillrop.

Enligt bloggaren är konferenser väldigt viktiga för att upprätthålla kontakten med nuvarande samarbetspartners och kontakter som man har, men det är också ett väldigt bra verktyg för att knyta nya kontakter och möjliggöra för nya samarbeten med andra företag, och på så vis driva företaget framåt i utvecklingen.

Den kritik som bloggaren har fått ta emot handlar mest om att kritikerna inte tror på att konferenser där man möts i ett rum runt ett bord är rätt väg att gå, utan de menar på att det är både enklare och smidigare för alla involverade att man istället har sina möten över internet och använder sig av videokonferenser. Bloggaren är dock säker på sin sak, och påpekar att mänsklig kontakt alltid kommer att vara det som man föredrar mest. Detta eftersom det helt enkelt är en annan känsla än att mötas via en skräm.

Bloggaren har sammanställt statistik, efter att han själv har varit på plats på Arlanda och observerat, och de slutsatser han drar utifrån denna statistik pekar på att antalet konferenser vid Arlanda den senaste tiden har ökat, samt att det kommer att fortsätta att öka även framöver. Han skriver även att han inte skulle bli förvånad om det i framtiden blir ett krav att man minst 2 gånger per år måste anordna en konferens med de närmaste kontakterna och samarbetspartnerna som företaget har, för att säkerställa att företagen upprätthåller kontakten med sina kontakter och att de har möjlighet att utvecklas vidare. Detta skulle enligt bloggaren gynna de svenska företagarna något enormt.

Hur framtiden faktiskt blir är svårt att säga, men en sak är säker och det är att konferenser kommer fortsätta att vara ett bra verktyg för att på sikt driva företaget vidare i dess utveckling, och säkerställa att kontakten med samarbetspartners och övriga kontakter upprätthålls och inte går till spillo.

Weekend – Minisemester med livskvalitet

lyxweekend.nu

En weekend handlar om resor, hälsa, lyx och livsstil. I mångt och mycket så är det sant. En weekend kan också vara något kort och intensivt, och då behövs det komma till en planering, som gör att denna egentligen underbara lilla stund separeras från ditt annars så hektiska liv rörande arbete och vardag. Lyx Weekend är ett informationsforum som kan hjälpa dig med allt detta. Här kan du enkelt se hur ditt liv kan se ut med lite god planering av livskvalitet och några sparade kronor i plånboken.

Det första som möter dig när du besöker lyxweekend.nu på nätet är en mängd fantastiska och natursköna bilder från världens allra mest populära hörn, samtidigt som din resa i informationsvärlden om hur du kan skapa din lyx weekend startar. Idag är det ofta så att en weekend har fått lite längre tid en vad som från början menades. Numera är en weekend inte bara lördag och söndag, utan kan sträcka sig enda från torsdag till måndag. Detta gör att det finns utrymme och tid för att hinna med mera, resa längre och ge livet den livskvalitet det behöver i form av resor, hälsa och lyx.

Lyx Weekend perfekt för dig som vill slappna av i lyx

I vilket fall, så är Lyx Weekend platsen där du hittar all information om hur du kan uppgradera ditt nuvarande liv till att bli helt fantastiskt. Här finner du allt från tips på de bästa reseparadisen på jorden med båt och segelturer i Karibien, samt mycket mera. Lyx Weekend inkluderar inte bara resor utan även skildringar av olika livsstilar, intervjuer med kända profiler, samt hur du ska få dig att känna dig mera nöjd med dig själv och på så sätt kunna visa din attraktiva sida utåt.

Helt enkelt så är Lyx Weekend ett nätmagasin som berör och kan skapa bra tillvaro i allas liv. Ett nätmedium för dig som gillar att utveckla ditt och din familjs liv inte kan vara utan. Oavsett, om du stannar på hemmaplan under din lediga tid eller skapar livskvalitet i form av en weekend trip, om du gillar shopping eller skönhet och mode, så finns det något för just dig när du besöker Lyx Weekend och detta underbara nätmagasin med essentiell livsinformation.

Östermalm – En plats för konferens

För er som inte bor eller arbetar i närheten av Stockholm så kan det säkert kännas lockande att planera en konferens på Östermalm och varför inte? Så länge som ni har en klar idé över vad det är som ni vill uppnå med er dag så är Östermalm ett perfekt läge att hålla en konferens. Om ni bara planerar att vara borta över dagen så kan det vara svårare med en lång resväg, men ni kan alltid se om pengarna räcker till för att anordna en konferens med övernattning. Detta gör att era kollegor verkligen har tid att utforska staden och att faktiskt umgås under mindre formella omständigheter. En bra information för konferenser på Östermalm är konferensöstermalm.se. Ni finner bra information och tips för er vistelse.

Affärshotell och möten

Men om ni bestämmer er för att en dagkonferens kommer passa bäst för er så finns där fler olika anläggningar på Östermalm som gör detta möjligt. Ni kan till exempel hyra in er för en konferens på Hotel Diplomat som ett flertal gånger har blivit utsett till Året Affärshotell. Om ni bestämmer er för att hålla er konferens på Hotel Diplomat så kan ni skräddarsy er konferens tillsammans med hotellet utifrån era behov och önskemål. På så vis så kan ni anordna den konferens som ni verkligen vill hålla i istället för att kompromissa. Väljer ni att hålla en dagkonferens på Östermalm så kan ni också hålla den på Näringslivets Hus där ni har möjlighet att hålla möten för upp till 250 personer vilket passar perfekt för er som anordnar en konferens för ett större företag.

Något som inte ska glömmas bort när ni planerar er konferens är hur viktigt det är att se till att era medarbetare kommer vara mätta och belåtna under hela dagen. Innan ni bokar in er för en konferens hos en viss anläggning så kan ni därför dubbelkolla vad för mat som faktiskt ingår i ert konferenspaket. Många anläggningar erbjuder er förmiddagskaffe med tilltugg, lunch och kaffe på eftermiddagen med kaka eller liknande om ni bokar in er för en dagkonferens. Men detta är självklart inget givet så dubbelkolla alltid vad för mat och dryck som egentligen ingår i ert konferenspaket.

När ni planerar möte efter möte till er konferens så är det också viktigt att komma ihåg att ägna tid åt gruppaktiviteter på er konferens. Om ni kommer tillbaka med ett starkare arbetslag när konferensen är över så är chansen större att ert företag kommer att utvecklas i rätt riktning med en högre nivå av samarbete.